Oncoreflex

(voetreflex bij kanker)

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, kom je in een rollercoaster van emoties terecht als . (doods)angst, paniek en hopeloosheid. Tijdens de behandelingen krijg je te maken met allerlei bijwerkingen die een enorme impact hebben op je fysieke en emotionele gestel.

Oncoreflex is een therapie die gericht is op mensen met kanker, met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren.
Oncoreflex kan ondersteuning bieden vóór, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties om de bijwerkingen te verminderen.

De massages zijn geen vervanging van medisch handelen.

Voor iemand bij wie de diagnose kanker is gesteld is het veelal een verademing om op een andere manier aangeraakt te worden dan tijdens medische behandelingen.
De zachte, prettige en diepgaande aanraking brengt rust en ontspanning in lichaam en hoofd, waardoor klachten als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, angsten, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen.
De massage biedt ondersteuning en ruimte voor alle gevoelens en emoties die gepaard gaan bij het proces.
De massages worden aangepast aan hoe je je voelt en wat je aankunt op dat moment. Bij moeheid zullen massages zachter en korter zijn.

Ook nadat je klaar bent met je behandeling in het ziekenhuis blijf je vaak met restverschijnselen zitten, zoals moeheid en emotioneel de draad weer zien op te pakken. Juist na het medische traject is het fijn een steuntje in de rug te hebben.

Fabels en ervaringen met massage

Lange tijd werd beweerd dat massages kwaad zouden kunnen bij mensen met kanker. Gelukkig is dit achterhaald! In China past men al eeuwen, met goede resultaten, massages toe bij mensen met kanker. In het Westen komen er ook steeds meer bewijzen dat massage een hele positieve werking heeft bij mensen met kanker. Volg hierbij vooral je eigen gevoel, of het voor jou past dit te doen.